Wat is hosting? Waarom heb ik dit nodig?

Uw website of homepage heeft een plaats nodig waar geinteresseerde bezoekers deze kunnen bekijken. Dat noemt men hosting. Hoe groter uw website hoe meer plaats u nodig zult hebben. Er zijn diverse manieren om uw website te hosten.

• Veel internet providers zoals Ziggo en XS4all bieden bij hun internetabonnement gratis hosting aan. Kijk bij uw abonnementsvoorwaarden of dit niet al bij uw abonnement is inbegrepen.
  • U kunt uw website zelf hosten op uw eigen pc. Daar is wel wat technische kennis voor nodig en bovendien brengt dit risico's met zich mee omdat u uw pc dient open te stellen voor derden.
  • U maakt gebruik van speciale hostingproviders zoals Mundohost die alles voor u kunnen regelen.